076-139 76 35 info@swetarecords.se

Countrydrottningen Christina Lindberg.

Christina Lindberg.

En midsommarafton 1976 klev Christinas pappa upp på en campingscen i Oskarshamn med dragspel och dottern. De framförde tillsammans en rad countryklassiker. Det gav mersmak och sedan 1980 har Christina levt med musiken.

Som nittonåring sjöng hon in duetten ”De sista ljuva åren” med Lasse Stefanz och det blev som bekant en succé  och gjorde den unga sångerskan till ”Ljuva Christina” med hela svenska folket.  Vid denna tidpunkt hade Christina redan hunnit med att jobba med musik i sex år professionellt.

Det har blivit flertal album och singlar samt flera melodier på Svensktoppen.

Rötterna finns i countryn men bland hennes låtar återfinns även influenser från andra genres som exempelvis pop  Dessutom har hon släppt självbiografin ”De första ljuva åren, och de allt för tjocka låren”.

Christina turnerar idag frekvent över hela landet dels själv som soloartist och även bl a med Lasse Sigfridsson och i andra musikaliska konstellationer och samarbeten.

Christina Lindberg och maken Tommy Wigardt

Maken Tommy Wigardt är inte bra en soulmate utan även ofta med i Christinas musikaliska liv, de ger konserter och skapar musik tillsammans.

Välkommen med din förfrågan! 

 

 

Lyssna.